Inredningsmissarna att undvika hemma

Att inreda sitt hem erbjuder stora möjligheter att vara kreativ och uttrycka sig i färg och form. Men samtidigt finns det en del fallgropar du bör vara medveten om för att inte få ett oönskvärt resultat. Här är några av inredningsmissarna du vill hålla ett öga öppet efter.

För få lampor

Belysningen har en viktig roll att spela i varje rum i hemmet. Och inte bara i rummen som kräver bra arbetsbelysning. Fler lampor i regel något positivt och ett normalstort rum kan behöva upp till 10 ljuspunkter för att låsa upp sin fulla potential. Vardagsrummet är oftast det rum med störst belysningsbehov. Ta tiden och kolla upp utbudet av lampor på nätet om du funderar på vad du ska göra med ett rum och se vad som passar in i din inredning.

Övermöblering

Övermöblering är aldrig något vackert. Det får rummet att se stökigt ut och drar uppmärksamheten från vad som annars kan vara riktigt fina inredningsdetaljer. Tomrum är något du alltid vill ha mellan olika möbler och objekt. Och medan det kanske betyder att du inte får plats med allt du skulle vilja ha i ett rum, kommer det också att ge ett bättre slutresultat.

För lite/mycket färg

Att tänka på färgpaletten i ett rum känns kanske lite som överkurs ibland. Men det kan vara väldigt bra för helhetsintrycket att hålla detta i åtanke som du väljer vad som ska stoppas in i ett rum. Färgerna du använder bör först och främst passa ihop med varandra. Och det finns ett par olika sätt att göra detta. Stundvis har det varit populärt att inreda väldigt avskalat med färger, men om du säg bara använder vitt i inredningen bör du verkligen överväga att använda någon slags accentfärg för att det inte ska se allt för monotont ut.