Vad har du på matbordet?

Vad finner en på ditt frukostbord? Är du en vanefrukost-människa eller en som gillar att komma på nya frukostar för att utmana dina smaklökar och invanda rutiner?

Viktigast målet på dagen

Det sägs att frukosten är det viktigast målet på dagen, förmodligen för att det är den första näringen du ger kroppen för att tuffa vidare genom dagen med. På senare år har vi också tagit över konceptet med brunch, det vill säga en större frukost som äts senare på dagen och är mer stadig än en vanlig svensk frukost. För den som gillar minifrukost – välj något klassiskt som bröd med pålägg och ägg.

Nyttig och närande frukost

Det är viktigt att äta en näringsrik frukost utan för snabb energi så du inte snabbt blir trött igen. Det vill säga inte mat som innehåller många snabba kolhydrater. Välj nyttigt bröd som exempelvis knäckebröd utan socker i eller gröt, eller varför inte overnightoats? Råa havregryn är väldigt nyttigt och du står dig länge på en sådan frukost.

Breakfast + lunch

Breakfast + lunch är lika med brunch! Det är perfekt för den som är morgontrött. Om du inte gillar att gå upp tidigt på morgonen eller om du inte är hungrig är brunch grejen för dig. Välj något klassiskt som äggröra och bacon, mackor med extra lyxigt pålägg och smoothie. Smaklig måltid!