Renovera husets fönster

Om du går i tankarna att renovera eller byta ut dina fönster hemma eller i sommarstugan kan du anlita experter för jobbet. Om du ska renovera dina fönster själv ska du veta att det tar betydligt längre tid än vad man tror och det är ett ganska omfattande arbete. Vill du slippa att lägga ner en massa tid själv kan jag rekommendera att du istället anlitar någon som ordnar allt åt dig.

Gör allt på en gång

Har du gamla fönster som behöver renoveras är det lika bra att göra allt ordentligt från grunden för att slippa behöva göra om det efter ett par år. Det lättaste är om du hakar av hela fönstret och lägger den på en arbetsbänk innan du fortsätter.

Vad som behöver göras

Först måste fönsterkarmen slipas ordentligt för att den nya färgen ska fästa. Torka sedan av fönstret noggrant och måla på en grundfärg. När grundfärgen har torkat är det dags att måla fönstret i den färg du vill ha, se till att måla två gånger för bästa resultat. Behöver fönstret byta fog gör du det sist av allt, om så är fallet tar du loss glaset innan du börjar med slipningen.