Renovering av badrummet

Börjar det vara dags för renovering av badrummet? Allt har en viss livslängd och så även våra badrum. Det gäller att se till så man renoverar och fixar till innan något allvarligare händer. Exempelvis en vattenskada är inte så trevligt på grund av en sprucken våtrumstapet där det stått och läkt vatten under en längre period.

Nyttja Rot-avdraget

Det kan också vara så att man själv inte är allt för händig att kunna renovera sitt egna badrum. Som tur är så finns det duktiga hantverkare som kan lösa detta. Med hjälp av ROT-avdrag så halveras arbetskostnaden för det arbete som utförs och du kan få upp till 50 000 kronor i avdrag på både Rut- och Rotavdrag. På Skatteverkets sida så kan du se hur mycket avdrag som hittills gjorts. Är ni flera personer i hushållet så har även den personen 50 000 kronor att nyttja. Tänk dock på om du utnyttjat hushållsnära tjänster så räknas dessa in i 50 000 kronorna som man max kan använda sig av.

Enklare badrumsrenovering

Är det enklare arbeten som ska utföras så kan du beställa installering och montering där du köpt dina produkter för badrummet. Det kan vara så att du bara byter ut till en ny modernt duschhörn med duschblandare och allt det som ska ingå i en ny dusch. Har man inte själv den kunskap som krävs för att installera detta så är det bättre och säkrare att någon med erfarenhet får göra det och det blir rätt direkt från början. För att få en trevlig look på sitt badrum så kanske man inte behöver göra så mycket för att skapa något nytt. Om det är ett kaklat badrum så kan du köpa stickers som du sätter ett valfritt mönster med.