Planera inför sommarens altanbygge

Det är en viss känsla att under vinterns mörker blicka framåt och planera inför kommande vår och sommar. Skissa på lösningar och förverkliga drömmar som förbättrar ditt hus och hem. Ett större projekt tar sin tid, men gör du det ordentligt kan det bli både kostnads- och tidseffektivt.

Tänk igenom allt innan du startar

Har du planer på att bygga en altan kan du med fördel påbörja projektet redan nu. Det är många saker att tänka på. För det är inte bara design och läge som du ska fundera över, utan även bland annat virkeskvalitet, fönsterluckor, stolpar, belysning, med mera.

Det gäller också att du har koll på om du behöver ansöka om bygglov för din altan. Den generella regeln är att om din byggnation är högre än 1,8 meter ska du söka bygglov. För ett trädäck som du bygger längs marknivå är det inte nödvändigt. Men kontrollera vad som gäller innan du sätter igång bygget.

Enklare med experthjälp

Om du inte är en van byggare kan det vara till stor hjälp om du tar in experter. De har koll på vad som behövs och kan ge goda råd på vägen. Med gedigen erfarenhet och kunskap kan ni tillsammans hitta lösningar som passar just för ditt hem och behov.