Inred ditt hem med växter

Det finns få saker som kan göra ett rum mer trivsamt än levande växter. Oavsett om du har en balkong eller trädgård i ditt boende finns det alltid möjlighet att skapa en härlig grön oas hemma med olika växter. Förutom att bidra till det estetiska kan växter även förbättra luftkvaliteten i ditt hem. Vanliga krukväxter som svärmorstunga, aloe vera och murgröna kan rena luften från föroreningar och giftiga ämnen.

Hitta de rätta tillbehören

Förutom själva växterna behövs givetvis praktiska tillbehör som krukor, planeringsverktyg och vattenkannor. Små detaljer som krukfötter, hängamplar och växtstöd kan också göra en stor skillnad på helhetsintrycket. Kanske en liten ”Pot Buddy” figur som hänger från krukan, i form av en snigel eller groda. Eller varför inte något innovativt och praktiskt som en självvattnande sten? Det finns många roliga sätt lyfta dina krukväxter till en helt ny nivå. Det du behöver finns online!

Välj rätt växter

Se även till att välja rätt växt beroende på ljuskapaciteten i ditt hem. Vissa växter mår bra i direkt solljus, medan andra trivs bättre i skuggiga hörn. Samma sak gäller vattenbehov, vilket varierar enormt beroende på växtarten. Om du inte ännu har gröna fingrar finns många lättskötta växter som prickblad, dracena och filodendron som klarar sig bra i mörkare miljöer och inte behöver vattnas ofta.