Förnya i hemmet med konst

Intresset för inredning blir idag allt större, och många pratar om att ”inredning är på väg att bli det nya mode”. Därför lägger vi generellt sett mer och mer tid på våra bostäder, med större och mindre projekt. Steg ett är ofta att faktiskt fundera ut vad det är för stil du vill utgå ifrån i hemmet, för att skapa en harmonisk helhet.Där väljer många idag den nordiska inredningsinriktningen, som är stilren och avskalad, och därför enkel att tycka om och variera. Dessutom utmärks nordisk design generellt sett av god kvalitet och tidlös form, som håller länge.

Inred uppåt väggarna

När du väl har byggt upp en grund för din inredning börjar den roliga biten. Nämligen att sätta personlig prägel. En viktig del i detta är hemmets fyra väggar, där du har oändliga möjligheter för din kreativitet. Tavlor, fotografier och bilder är ett logiskt val, även om de går att blanda upp också med andra vägghängda föremål. Det klassiska är att hänga ett eller ett fåtal objekt per vägg. Idag finns det ett stort utbud av konst och design att köpa även på nätet. Det är populärt att rama in egna bilder och detta kanske kan passa för en personlig känsla.

Imponera med ett kollage

En detalj som syns flitigt i inredningsmagasin och hemma hos-reportage just nu är fotoväggen, alltså ett kollage av tavlor och liknande. Det som är bra med en fotovägg är att den kan utformas helt efter dina önskemål och förutsättningar. Bästa resultatet får du som regel om du väljer en blandning i sammanhållen färgskala, av exempelvis, teckningar, foton, målningar och akvareller, i nya och gamla ramar med karaktär. Arrangera till synes nonchalant på en tom yta och låt gärna någon av bilderna stå lutad mot väggen, för att ge intryck av att du fortfarande är mitt i ditt projekt, som egentligen redan är klart.