Förnya ditt kök

Köket, navet i vårt hus brukar det sägas. Vare sig du har ett gammalt, slitet eller renoverat kök kan man vilja förnya utseendet i sitt kök. Det kan dock vara svårt att veta vad man ska hitta på utan att det blir en helrenovering. Här kommer lite tips och inspiration för just detta ändamålet.

Byta kakel

Att byta kakel är ett enkelt sätt att förnya och uppdatera ditt kök. Genom att beställa kakel online kan du göra det själv utan att det behöver kosta massor. Det finns en uppsjö av olika kakel och först måste du bestämma dig vilken stil du skulle vilja ha i köket och vad passar till dina bänkskivor och golv? Din budget bör du också ha klart för dig. Det finns stora, enfärgade kakel, till mindre och mönstrade. Du kan välja att blanda, alltså några mönstrade och resten enfärgade. Det vanligaste är att man väljer vita, gråta eller beigea kakelplattor. Om du vill ha tips för hur du byter kakel själv kan du läsa mer om det här.

Möbler och detaljer

Se över hur ditt kök ser ut och bedöm vad du skulle kunna byta ut eller ta bort. Ett enkelt tips är att ha kvar samma matbord, men byta ut stolarna. Vill du åt en mer lantlig stil kan du med fördel ge dig iväg på loppis och se om du kan hitta begagnade pinnstolar. Fördelen är att de behöver inte se likadana ut, tvärtom är det rätt snyggt ifall det är olika. Se över din belysning, kanske du har en lampa i något annat rum som skulle passa bättre ovanför matbordet? Har du gardiner är ett förslag att helt enkelt kan ta bort dem, för en mer öppen känsla. Allt beror såklart på vilken stil du vill få till i köket. Vill du åt en känsla av industri kan du försöka lägga till rustika detaljer i mässing och trä. Är det ett romantiskt, lantligt kök du vill åt – se då till att exempelvis skaffa en gardin, en  och dekorera med färgglada blommor. Vill du en mer klassisk, modern stil kan du se till att städa undan alla onödiga prylar så det blir så rent som möjligt. Välj sedan omsorgsfullt ut några prydnadssaker som får fokus.