Tänk mer ekologiskt i ditt trädgårdsarbete

Alla vet att trädgårdsarbete bidrar till avslappning och tillfredsställande estetik, men då allt fler intresserar sig för att leva mer ekologiskt har nya trender flammat upp inom trädgårdssektorn. Positivt är att peronser som odlar för eget bruk sällan gör det med bekämpningsmedel i stora mängder. Genom att lägga till några extra, miljövänliga vanor i din vardag kan du göra ytterligare gott för klimatet och samtidigt främja din trädgårds tillväxt.

Ta vara på din skörd

Trädgårdsarbete kan ha olika syften, men ofta är målet att skörda en framodlad produkt. Genom att klicka dig vidare här kan du hitta redskap och utrustning som ger dig möjlighet att variera ditt sätt att ta vara på skörden så att du slipper slänga ätbara grödor och belasta miljön. Hur gott den än är med äppelpaj så smakar det bäst om det varieras med must och marmelad.

Kompostering – näringen dina växter behöver

Ett mycket bra sätt att bli mer ekologisk i sitt trädgårdsarbete är att använda eget organiskt avfall för att förse växterna med en näringsrik miljö. Kompostering kan vara en hel vetenskap men grunden är enkel. Då du ändå har matrester som ska slängas kan du använda dem på ett sätt som gynnar jordklotet i längden. För dig som bor i lägenhet finns speciella komposteringskärl som kan användas för frodig jord till balkongväxterna.