Snygga förändringar till fasaden

Ett vackert yttre är något alla hus förtjänar. Men det är ju inget som bara händer av sig själv. Du behöver lägga ned tid och energi på att få ett vackert hus. Här delar vi med oss av några tips som du kan använda för att förbättra din fasad.

Måla om (helt eller delvis)

Att måla om huset är något som ju behövs göras emellanåt. Kanske färgen blivit blek och tappat sin lyster, eller till och med har börjat flagna på vissa håll. Då är det dags att måla om huset. Det må vara ett stort projekt men kom bara ihåg att det går snabbare om du tar hjälp. Antingen från familj och vänner eller genom att anlita proffs att göra det åt dig.Men även om det inte något fel på husfärgen kan du alltid överväga att måla om kring fönster och på husknutarna för att förändra det yttre något. Se bara till att välja en färg som passar bra ihop med resten av huset.

Pryd fasaden med dekoration

Dekorationer på fasaden är något många av oss använder på tok för lite. Det är inte alls svårt att hitta snygg fasaddekor idag och du kan välja allt från enkla väggdekorationer till avancerade varianter med möjlighet till bakgrundsbelysning.Du kan även välja att göra något ännu mer ovanligt och byta ut din fasadsiffra mot bokstäver. Istället för exempelvis ”17” skriver du ut ”Sjutton” med stora snygga bokstäver på fasaden. Tänk bara på längden på ordet så det faktiskt får plats på fasaden.

Dekorera med växter

Växter är också ett utmärkt sätt att pryda en fasad och göra den vackrare. Klassiker som att sätta upp blomlådor utanför fönstren fungerar ju alltid. Men du kan även sätta upp ett enkel ribbverk och fästa lite klätterväxter på den.Eller varför inte sätta upp individuella blomkrukor med enklare hållare i ett snyggt mönster. Och i dem kan du plantera en mängd olika blommor för att ge lite extra färg till fasaden.