Planera för solenergi och solceller hemma på villan

Det finns flera olika anledningar för dig att överväga att installera solceller på ditt hus. Dels så gör du en insats för miljön, dels så är det en smart ekonomisk investering. Idag använder vi väldigt lite solenergi. Det är faktiskt bara 1 procent av vår energi som kommer från solenergi. Men allt fler börjar inse fördelarna med solenergi. Både företag och privatpersoner investerar i solcellsanläggningar för att kunna producera sin egen fossilfria el.

Det är tydligt att staten vill att antalet solcellsanläggningar ökar i landet. Om du som privatperson tänker installera solceller på huset är det bra om du kollar upp vilka regler som gäller. Det gamla statliga investeringsstödet försvann till exempel 2021 och har istället blivit ersatt av skatteavdrag.

Ta hjälp av experter

Om du känner dig osäker och skulle vilja veta mer om hur du installerar en solcellsanläggning så kan du kolla på nätet, genom att vända dig till ett seriöst företag så får du även hjälp med både planering och installation. Även om det innebär en större utgift att anlägga solceller så brukar kostnaden för detta betalas igen inom två-tre år. Den största besparingen är att du som privatperson slipper köpa el. Dessutom så kan du sälja el som du själv inte förbrukar.